“Urban Practices From Bordeaux to Istanbul/Bordeaux’dan İstanbul’a Kentsel Pratikler” Semineri

Mimarlık Bölümü, 3 Nisan Çarşamba günü Önder Öztunalı Seminer Salonu’nda “Urban Practices From Bordeaux to Istanbul/Bordeaux’dan İstanbul’a Kentsel Pratikler” başlıklı bir seminer düzenledi. Bordeaux’dan çok sayıda öğretim üyesi ve yüksek lisans öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde Mimarlık Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Evrim Töre Türkiye’deki kentsel dönüşüm süreçlerini açıklayan bir giriş yaparak Gaziosmanpaşa Sarıgöl-Yenidoğan Kentsel Dönüşüm Alanı örneği üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

“Urban Practices From Bordeaux to Istanbul/Bordeaux’dan İstanbul’a Kentsel Pratikler” Dr. Öğr. Üyesi Z. Ayşe Gökşin'in Fikirtepe kentsel dönüşüm alanına dair bilgiler aktardığı seminerde, Bordeaux Siyasal Çalışmalar Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof. Gilles Pinson ile Bordeaux Mimarlık ve Peyzaj Okulu öğretim üyelerinden Stephane Hirschberger, Bordeaux’daki kentsel yenileme ve soylulaşma süreçlerini aktardı. Sunum sonrasında Fransız ekip, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’nu ziyaret ederek İKÜ Mimarlık eğitimi ve etkinlikleriyle ilgili bilgi aldı.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 04/04/2019 - 12:35