“Mimarlar ve İç Mimarlar Sahnede”

Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Kulübü ile İç Mimarlık ve Tasarım Kulübü iş birliğinde geleneksel olarak düzenlenen “Mimarlar ve İç Mimarlar Sahnede” etkinliğine, 26 Aralık Pazartesi günü Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı. Etkinlikte; yüksek onur derecesine sahip olan, yarışmalarda ödül alan ve sosyal sorumluluk projelerine katılan öğrencilerimize belgeleri takdim edildi. Etkinlik, Orkestra İKÜ'nün sahne performansı ile sona erdi.

"Mimarlar ve İç Mimarlar Sahnede"

Mimarlık Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Mimarlar ve İç Mimarlar Sahnede" etkinliğine, 26 Aralık Pazartesi günü saat 15.00’te Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi ev sahipliği yapacak. Yüksek onur derecesine sahip olan, yarışmalarda ödül alan ve sosyal sorumluluk projelerine katılan öğrencilerimize belgelerinin takdim edileceği törende, Orkestra İKÜ de sahne alacak.

"Yapay Zeka ve Genişletilmiş Gerçeklik Lisesi Çalıştayı" Ödül Töreni ve Sergi Açılışı

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başakşehir Living Lab inisiyatifinde Başakşehir’de yapay zeka ve ilişkili olduğu alanlarda uzmanlaşmış bir lisenin kurulması kararlaştırıldı. Buna yönelik olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde bir takım seri çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalardan ilki çeşitli paydaşların katılımıyla, bu lisenin üreteceği katma değer ve etki edeceği alanlar üzerine odaklanarak, kavramsal bir çerçeve çizmeyi hedefleyen rapor çalışması oldu. Bir diğer aşama olarak ise lisenin mekansal ve mimari niteliklerine odaklanan bir çalıştay yapılmasına karar verildi.

Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, "UNESCO Dünya Mirası Bursa: Sürecin Değerlendirilmesi ve Gelecekten Beklentiler" Başlıklı Sunumunu Yaptı

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ankara'nın tarihini ve kütürünü ön plana çıkarmak amacıyla 1-23 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlediği "2. Başkent Kültür Yolu Festivali" kapsamındaki "Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde Türkiye'nin Dünya Miras Alanları" başlıklı söyleşilere davetli konuşmacı olarak katılarak, "UNESCO Dünya Mirası Bursa: Sürecin Değerlendirilmesi ve Gelecekten Beklentiler" isimli sunumunu yaptı.

Yapay Zekâ ve Genişletilmiş Gerçeklik Lisesi Mimari Konsept Tasarım Maratonu

Başakşehir Living Lab, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve İstanbul Design Factory iş birliğinde düzenlenecek Tasarım Maratonu etkinliğine, Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz.

Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız...

İKÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Madrid'de EAAE Toplantısına Katıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, EAAE’nin (European Association for Architectural Education) 31 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlediği “TOWARDS A NEW EUROPEAN BAUHAUS: Challenges in Design Education & Research” başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Konferansta “CHALLENGES IN ACHIEVING GENDER EQUALITY IN ARCHITECTURE” başlıklı bildirisini sözlü olarak sunan Prof. Dr. Dostoğlu, EAAE Yıllık Genel Kurulu’na da iştirak etti.

İKÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda Sunum Yaptı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, 5 Eylül 2022 Cuma günü Belçika’nın Brüksel kentindeki Avrupa Parlamentosu’nda sunum yaptı. Bursa’nın 2014’te UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinde önemli katkıları olan UNESCO Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Dostoğlu; Bursa’nın Avrupa Kültür Başkenti olması için başvuruda bulunma sürecinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin davetiyle Avrupa Parlamentosu’nda ve Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nde yapılan çeşitli toplantılara katıldı. Prof. Dr.

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile Fatih Belediyesi İş Birliği Kapsamındaki Projeler Fatih Belediyesi’nde Sergilendi

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Fatih Belediyesi arasındaki 2021-22 Bahar Dönemi sürecinde gerçekleştirilen iş birliği kapsamında; Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ndeki “Mimari Tasarım” ve “İç Mimarlık Tasarım” stüdyoları ile “Diploma” projelerinde Fatih Belediyesi sınırları içindeki Tarihi Yarımada’da öğrencilere çeşitli konular verildi. Bu kapsamda alanlara götürülen öğrenciler, yerinde inceleme yapma fırsatı yakaladılar. Belediye tarafından öğrencilere çeşitli sunumlar da yapıldı.