Erasmus+

Erasmus+ programı, yükseköğretim kurumunda kayıtlı bir öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü kurumlar arası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyeti gerçekleştirecek öğrenciler maddi destek alma (hibe) hakkına sahip olabileceklerdir. Verilen hibenin öğrencilerin tüm masraflarını karşılamaya yönelik olmayıp, katılımcının olası masraflarına destek olması hedeflenmektedir.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği için başvurmak isteyen lisans öğrencilerimiz, üniversitemizce düzenlenen yabancı dil sınavından aldıkları not ile GNO’ya (Genel Not Ortalaması) göre belirlenen Erasmus Notu'na ve tercih sıralamalarına göre belirlenmektedirler.

Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında, öğrencilerimiz Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan ve kendi bağlantı kurdukları firma ya da kurumlarda (mimarlık ofisi ya da şantiyelerde) 3 ay (90 gün) süreyle çalışma olanağı bulmaktadırlar. Bunun için, yabancı dil yeterliliği ve GNO’ya göre belirlenen Erasmus Notu yeterliliğinin yanısıra, kendi bağlantıya geçtikleri kurumdan gönderilen davet mektubu ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
 

Erasmus Programından yararlanan Mutlu Öğrenciler

İstanbul Kültür Üniversitesi ile partner üniversiteleri arasındaki not sistemlerinin eşleştirilmesi hakkındaki 5 Nisan 2012 ve 22 Ocak 2015 tarihli İstanbul Kültür Üniversitesi Senato Kararlarına göre:

  1. Programdan faydalanarak yurtdışına giden T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerinin ders transferlerinde Tablo 1 'in referans alınmasına,
  2. Programdan faydalanarak Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilerin aldıkları derslerin notları verilirken, Tablo 2'nin referans alınmasına, AKTS not sistemini  kullanmayan ve yerel notlandırma sistemini
  3. AKTS not sistemine dönüşüm tablosunu temin etmeyen T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi partner üniversiteleri için, üniversite bazında eşleştirme yapılabilmesi amacıyla ilgili bölümlerin ve Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Merkezi'nin ortak bir karar önerisi hazırlayarak senatonun onayına sunmasına karar verilmiştir.
Tablo 1. Giden Öğrenciler   Tablo 2. Gelen Öğrenciler

AKTS (ECTS)

NOTU

İKU

NOT KARŞILIĞI

A A
B A-
C B+
D C+
E C
FX F
F F
İKU NOTU

AKTS (ECTS)

NOT KARŞILIĞI

A / A- A
B- / B / B+ B
C- / C / C+ C
D / D+ D
D- E
FD FX
FF F

Erasmus Öğretim Üyesi Hareketliliği çerçevesinde, partner okulların öğretim üyeleri konularıyla ilgili ders ve konferanslar verip temaslarda bulunmak üzere bölümümüze gelmekte, aynı şekilde kurumumuzdan öğretim üyelerimiz, partner okullarda ders verip incelemelerde bulunmaktadırlar. Bu sayede, mimarlık programlarımızın içeriği önemli ölçüde zenginleşmektedir.

Partner Üniversiteler...

Erasmus Kapsamında Gerçekleştirilen Ortak Eğitim Çalışmaları sayesinde, daha geniş bir öğrenci kitlesinin yararlanabileceği şekilde, ortaklığımız olan okullarla çeşitli ders, laboratuvar ve atölye çalışmaları paralel ve koordineli olarak gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, yurt içi ve yurt dışında pek çok atölye çalışması ve ortak ders gerçekleştirilmektedir.

Erasmus işbirlikleri, öğrenci ve öğretim üyelerimizle birlikte mimarlık lisans programlarımızı uluslararası boyuta taşıyan ayrılmaz bir parça olarak düşünülmekte ve tüm öğrencilerimizin yararlanabileceği bir olanak olması hedeflenmektedir. 

Üniversitemiz ve anlaşma yapılan Avrupa Birliği Üniversiteleri arasındaki işbirliği 2004-2005 öğretim yılında başlayarak, öğrenci değişimleri ile her geçen yıl geliştirilerek sürdürülmektedir. 

Mimarlık Fakültesi Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ayşe Gökşin
Mimarlık Bölümü Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ayşe Gökşin
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Derya Adıgüzel Özbek 

Faaliyet süresi her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ilâ 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olabilir. Öğrenim kademesi ön lisans/lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini ifade eder.

Uluslararası İlişkiler Birimi


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 01/24/2024 - 11:07