"MUĞLA TRANSCRIPTS IN/ON DISASTERS: FOREST FIRES 2021 (Afetler İçinde/Üzerine Muğla Suretleri: Orman Yangınları 2021)" 3. Sergisi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde Açıldı

İKÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından 24-25 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenen "Architectural Episodes 02: New Dialogues in Architectural Education and Practice" temalı sempozyum programı kapsamında, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin iş birliği ile “Muğla Transcripts in/on Disasters: Forest Fires 2021 (Afetler İçinde/Üzerine Muğla Suretleri: Orman Yangınları 2021)” başlıklı atölye organize edildi. İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emel Birer ve Dr. Öğr. Üyesi Esin Hasgül’ün; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden ise Doç. Dr. Öncü Başdoğan Avşar, Dr. Öğr. Üyesi İlke Tekin, Dr. Fulya Pelin Cengizoğlu Başaran, Arş. Gör. Hüseyin Furkan Balcı, Arş. Gör. Mihriban Duman’ın koordinatör olarak görev aldığı atölye, 5-6 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul ve Muğla'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Atölyenin ilk aşamasında; 5 Mart 2022 tarihinde atölye içeriğine ilişkin sunumların yapıldığı çevrim içi panel düzenlenerek, iklim değişikliği üzerine değerlendirmeler yapıldı. Panelden elde edilen bilgiler doğrultusunda, 6 Mart 2022 tarihinde öğrencilerle yüz yüze olarak atölye çalışması yürütüldü ve konuya ilişkin infografik üretimler yapıldı. Atölye sonuçları ise sempozyumda sunuldu ve tartışıldı. Atölye sonucunda elde edilen projelerin yer aldığı üçüncü serginin açılışı, 28 Nisan 2022 Perşembe günü saat 18.00'de Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Zemin Kat Sergi Alanı’nda gerçekleştirildi. Sergi, 8 Mayıs 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 05/06/2022 - 14:19