İstanbul Kültür Üniversitesi - MODOKO İş Birliği 

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü ile MODOKO arasında iş birliği protokolünün imzalanmasının ardından düzenlenen "Tasarım Yarışması" kapsamında; 7-9 Şubat tarihleri arasında MODOKO Yönetiminin de katılımıyla çalıştay yapıldı. MODOKO Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çimen, MODOKO Genel Müdürü Abdurrahim Erdoğan, MODOKO Reklam Müdürü Serap Entürk ve MODOKO Kıdemli Sanat Direktörü Hümeyra Sarıal çalıştayın ilk günü üniversitemizde hazır bulundular.

Projelerin son haline getirilmesine katkı sağlamak üzere düzenlenen çalıştay öncesinde, "Tasarım Yarışması" için; Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden 60 öğrencimiz, bölüm hocalarımız ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ile birlikte MODOKO çevresini yerinde incelediler.

Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Ataköy yerleşkemizde düzenlenen çalıştay hakkında şu mesajı verdi: “İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü ve MODOKO Yönetimi arasında yapılan protokol kapsamında yarışmanın İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde eğitim gören lisans öğrencileri arasında yapıcı bir rekabet ortamı yaratması ve bir motivasyon kaynağı oluşturmasının yanında; üniversite-sanayi iş birliği ile ülkemizde yetişen nitelikli işgücünün desteklenerek öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce uygulamalı çalışma yapabilmelerine ve nitelikli şekilde yetişmelerine destek olabilmek amaçlanmıştır.”

Rektörümüz, çalıştay öncesi paylaştığı mesajda şunları söyledi: “Yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede karşılıklı güven ve sinerji ile MODOKO'da Kamusal Açık Alanlar Fikir Projesi Öğrenci Yarışması organize edildi. Ocak ayında ödül törenimiz gerçekleşti. Üniversite gençliği için ufuk açıcı, cesaret ve ilham vericiydi. Bugün ise iş birliği protokolümüzde de taahhüt ettiğimiz üzere çalıştayımızla taçlanacak. Bilgi ve deneyimin buluştuğu her etkinlik, protokolümüzdeki hedeflere bizi bir adım daha yaklaştıracak. MODOKO Yönetim Kurulu'na çalıştayımızı onurlandırarak gençlerimize de ilham ve motivasyon verdikleri için bu vesileyle çok teşekkür ediyoruz.”

MODOKO Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çimen ise, “Projenin oluşturulup, sonuçlanma aşamasına kadar desteklerini esirgemeyen başta T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü ile Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu'na, bölüm hocalarına ve öğrencilerine MODOKO Ailesi olarak teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/02/2023 - 12:52