MİMARLIK FAKÜLTESİ MEZUNLARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

İKÜ Mimarlık Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Mezunlarla Buluşma 2: Mimarlar ve İç Mimarlar Öğrencilerle Buluşuyor” isimli etkinliğe, 11 Mart Pazartesi günü Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı. 

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Evrim TÖRE’nin üstlendiği etkinlik, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU’nun açılış konuşması ile başlayarak, İKÜ Mezunlar Derneği Bşk. Yrd. Ali KAPLANOĞLU’nun gerçekleştirdiği sunumla devam etti. Mezunlar Derneği faaliyetlerine ilişkin olarak mezunlarımızı ve öğrencilerimizi bilgilendirme amacıyla gerçekleştirilen bu sunumun ardından, mimar ve iç mimar mezunlarımız kendilerini kısaca tanıttılar. Etkinliğin bu bölümünde Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin mezunlara yönelttiği sorular kapsamında; okulda alınan eğitimin yeterliliği, staj, çalışma koşulları, yurtdışı deneyimi, yaşadıkları temel problemler ve sektörün yeni mezunlardan beklentileri gibi temel konular tartışıldı. Yaklaşık iki saat süren etkinlik, Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU’nun kapanış konuşması ve mezunlara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi. 

İKÜ Mimarlık Fakültesi Mezunlar BuluşmasıEtkinlik sonrasında zemin kat holünde gerçekleştirilen kahve ikramı sırasında, öğrencilerimiz ve mezunlarımız birebir tanışma fırsatı budular ve öğrencilerin kariyer planlarıyla ilgili (staj, iş, yüksek lisans vb.) görüş alışverişinde bulundular. Etkinliğin son aşamasında profesyonel video çekimi yardımıyla mezunlarımızla röportajlar gerçekleştirildi. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 03/22/2019 - 13:12