Mimarlık Fakültesi ile Fatih Belediyesi Arasında İş Birliği ve Ortak Çalışmalar

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Fatih Belediyesi arasında, iş birliği gerçekleştirmek amacıyla çeşitli konularda toplantılar yapıldı. İstanbul Tarihi Yarımada ile ilgili Fatih Belediyesi'nin 19 Ocak 2022 tarihinde İKÜ Mimarlık Fakültesi’ni ziyareti ve belediyenin yaptığı çalışmaları anlatan sunumlarıyla başlayan süreç, gelişerek devam ediyor. Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü; öğrencilerin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Tarihi Yarımada’daki çeşitli alanlarda gerek diploma konusu, gerekse de diğer projeler ve dersler bağlamında çalışmalarını sağlayarak, kültür varlıklarıyla ve çevre değerleriyle ilgili bilinç düzeylerini artırmayı hedefliyor. 27 Ocak 2022 tarihinde Fatih Belediyesi’ne yapılan ziyarette, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı İnş. Müh. Mehmet Özçelik'in de katılımıyla konular detaylandırılarak; öğrencilerimize staj olanakları, ortak projeler, yarışma ve çalıştaylar gibi konularda değerlendirmeler yapıldı.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 02/11/2022 - 16:54