Mimarlık Bölümü Mezunu Gökçe Karabulut, Uluslararası “Retreat Center 2023” Yarışmasında Kısa Listeye Girdi 

Archiol (www.archiol.com), dünyanın dört bir yanından genç tasarımcıları desteklemek üzere kurulmuş, yenilikçi ve yaratıcı tasarımları ödüllendirmeyi hedefleyen uluslararası bir yarışma platformudur.

Bu platformda yer alan “Retreat Center 2023” yarışmasına, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Gökçe Karabulut 2022-23 Bahar Dönemi diploma projesiyle katıldı. Öğrencimiz, uluslararası mimari proje yarışmasında kısa listeye girerek, ilk 17 öğrenci arasında yer aldı.

Bu yarışmada, yapılı çevrenin insan zihni ve davranışı üzerindeki derin etkileri ile fiziksel, zihinsel ve duygusal boyutlarıyla mekan ve insan deneyimi arasındaki karmaşık ilişkinin araştırılması temel hedef olarak belirlendi. İnsanın yapılı ve doğal çevreyle kurduğu bağlantıların mimari tasarımın dönüştürücü gücüyle nasıl biçimlendirildiğini sorgulayan dünyanın her yerinden katılımcılar arasında “KİLYATOPYA” başlıklı projesiyle Gökçe Karabulut; taş ve sıkıştırılmış toprak ile yapılmış duvarlara odaklanma, doku ve atmosferlerin yanı sıra alan ve programla etkileşime geçmek üzere ilginç bir strateji geliştirme konularında “ustaca bir tasarım” geliştirmiş olduğu yorumunu aldı.
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 11/03/2023 - 13:14