Mimarlık Bölümü Diploma A Grubu Öğrencileri “İklim ve Mimarlık” Teması Üzerine Çalışacak

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Diploma A Grubu, 2023-24 Bahar Yarıyılında iklim ve mimarlık teması üzerinden öğrencilerine "A Resilient Research Campus and Community Hub (Dayanıklı bir Araştırma Kampüsü ve Topluluk Merkezi)” konusunu verdi.

Dersin yürütücüleri Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Emre Arslan, Dr. Suzan Sanlı Esin ve Arş. Gör. Berkay Oskay tarafından proje alanı olarak Haydarpaşa bölgesi belirlendi. Tarihi Haydarpaşa Garı ve yakın çevredeki arkeolojik alanları da değerlendirmeleri beklenen öğrencilere, 21 Şubat Çarşamba günü Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşen Ciravoğlu "Potential of Alternative Architectures for an Ecologically Driven Socially Engaged İstanbul", Dr. Deniz Erdem Okumuş ise "Impacts of Urban Morphology on Urban Climate" başlıklı seminerler verdiler. Seminerler, Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. 

Dönem sonunda öğrencilerin projelerini, Amerika’da ACSA tarafından benzer bir temayla düzenlenen Uluslararası Öğrenci Yarışması’na iletmeleri beklenmektedir.


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 02/23/2024 - 13:39