Mimar, Restoratör & Tarihçi Prof. Doğan Kuban, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Tarafından Düzenlenen Törenle Anıldı 

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından 9 Mart 2011 tarihinde “Onursal Doktora” unvanı verilen; 22 Eylül 2021 tarihinde hayata gözlerini yuman Mimar, Restoratör & Tarihçi Prof. Doğan Kuban, İKÜ Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen tören ile anıldı. 27 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 15.00’te Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda “Doğan Kuban’ı An(la)mak” başlığıyla gerçekleştirilen anma törenine; Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Zafer Ertürk ve Dr. Doğan Hasol katıldı. Törenin moderatörlük görevini ise Prof. Dr. Zeynep Kuban üstlendi. 

1973-76 döneminde İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı olan, 1978-83 arasında Ağa Han Mimarlık Ödülü Yürütme Komitesi üyeliği yapan, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde “Mimarlık” ödülü ile Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) 2021 “Jean Tschumi Mimari Yazın Ödülü” verilen Prof. Dr. Doğan Kuban’ın yaşamının değişik evrelerine değinen konuşmacılarımız, Kuban’ın eserleriyle her zaman yaşayacağını vurguladılar.

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sinan Alçın başta olmak üzere akademik-idari kadro ve öğrencilerimiz panele yoğun ilgi gösterdi. 

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’nun da konuşmalarını gerçekleştirdikleri panel, İstanbul Kültür Üniversitesi Youtube kanalından da canlı olarak yayınlandı.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/02/2023 - 11:26