MİAK-MAK Akreditasyonu

Mimarlık Akreditasyon Kurulu’nun (MİAK-MAK) 20.02.2023 tarihli kararıyla, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık (Türkçe) Lisans Programı “Koşullu 6 Yıllık”, Mimarlık (İngilizce) Lisans Programı ise “3 Yıllık Akreditasyon”a hak kazandı.

Mimarlık Akreditasyon Kurulu’na (MİAK-MAK) ilk başvuran iki mimarlık bölümünden biri olan İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Programı, ilk olarak 2010 yılında 3 yıllık akreditasyon aldı. Ardından; 2014-2020 yılları arasını kapsayan süre için “3. Yılda Özelleşmiş Değerlendirmeli 6 Yıllık Akreditasyon”a, 2017 Yıllık Raporu üzerine yapılan özelleşmiş değerlendirmenin olumlu sonuçlanması ile kurulun 16.02.2018 tarihli kararıyla “6 Yıllık Akreditasyon”a hak kazandı. Son olarak, MİAK-MAK’ın 20.02.2023 tarihli kararıyla Mimarlık (Türkçe) Lisans Programı “Koşullu 6 Yıllık Akreditasyon”a, Mimarlık (İngilizce) Lisans Programı “3 Yıllık Akreditasyon”a hak kazandı. Akreditasyon, eğitim programının niteliğinin onaylanmış standartlara dayalı olarak yürütüldüğünü gösteren kalite güvence sistemidir. İKÜ Mimarlık Bölümü İngilizce Program ilk, Türkçe Program ise üçüncü kez akreditasyona hak kazanarak, en nitelikli mimarlık eğitimi veren kurumlardan biri olduğunu gösterdi ve kalitesini tescilledi.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/03/2023 - 10:14