“İstanbul Göç Haritası” Atölye Çalışması

Atölye: İstanbul Göç Haritası
Arter
5-6-7-9 Ekim 2018 (10:00-19:00)

Atölye Yürütücüleri: Neslihan Dostoğlu, Emel Birer, Emre Arslan, Erhan Karakoç, Sedef Sav
Katılımcılar: Alper Karatoyun, Harun Başaran, Beyza Portakal, Rumeysa Sarıyer, Selva Kaya, Eray Özkan, Miraç Arık, Mert Gümüş, Eren Can, Nilay Dağlar, Hilal Baydemir,  A. Cansu Özdil, Abdulhakim Alsayad

4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında gerçekleştirilen “İstanbul Göç Haritası” başlıklı atölye ile öğrencilerin kendi ürettikleri bir İstanbul maketi üzerinde, dijital araçları kullanarak kentin göç haritasını çıkarmaları amaçlandı. Bu doğrultuda öğrenciler seçilen bölgelerdeki göçmenlerin kentsel yaşantısını anlatan video ve resim gibi dataları maket üzerine QR kodlarla yerleştirdiler.  Ziyaretçiler cep telefonu ve tablet gibi araçlarla bu içeriği görüntüleme şansı yakaladı. 5-9 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Arter'de öğrencilerin katılımıyla üretimi tamamlanan ve sergilenen atölye ürünü 10 ekim itibariyle İKÜ Ataköy Yerleşkesi'nde ziyarete açıldı.

İstanbul Göç Haritası

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 10/10/2018 - 13:47