#ikuarchipandemic 21 Günlük Fotoğraf Yarışması

İKÜ Mimarlık Bölümü’nün 16 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında düzenlediği mimarlık ve pandemi arasındaki ilişkiyi konu alan #iküarchipandemic 21 Günlük Challenge Yarışması ön değerlendirme jürisi, 12 Aralık 2020 günü Prof. Dr. Ayhan Usta, Dr. Öğr. Üyesi Aliye Rahşan Karabetça, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Arslan, Öğr. Gör. Pelin Çetken ve Arş. Gör. Berkay Oskay tarafından online olarak yapıldı. 

180 fotoğrafın katıldığı yarışmanın değerlendirme sürecinde ilk tur sonunda 50; ikinci tur sonucunda 25; üçüncü tur sonucunda 12 ve son turda ise 6 fotoğraf çalışması finale bırakıldı. 

Finale kalan 6 fotoğraf, 14 Aralık Pazartesi günü saat 12.30 ile 15 Aralık Salı günü saat 12.30 arasında, @ikumimarlikbolumu Instagram hesabı üzerinden ilan edilen online anket formu ile açık oylamaya sunuldu.
1672 kişinin katıldığı oylama sonucunda, A finalisti 206; B finalisti 167; C finalisti 212; D finalisti 450; E finalisti 285; F finalisti 352 oy aldı. 

Bu sonuçlara göre:

  • Birincilik ödülü sahibi: Finalist D-Hatice Alçin Tekin @pbvibess
  • İkincilik ödülü sahibi: Finalist F- Zennure Ese @zennureese
  • Üçüncülük ödülü sahibi: Finalist E- Sıla Duygulu @siladuyguluart

A finalisti Amine Karayiğit; B finalisti Beyza Cora, C finalisti Ceyda Aydın’a katkılarından dolayı teşekkür eder, kazanan yarışmacılarımızı tebrik ederiz.

Yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımıza tekrardan teşekkür ederiz.

Not: Yarışma sonucu finale kalan eserlerin özgün bir çalışma olmaması, aksine bir iddia olması ve üçüncü kişilerin tasarım üzerinde hak iddia etmesi durumunda sorumluluk yarışmacıya ait olacaktır. Bu eserlerin olası telif hakkı ve yasal sorumluluklarından İstanbul Kültür Üniversitesi sorumlu değildir.


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 12/16/2020 - 13:59