İKÜ Mimarlık Fakültesi ile ASSIAX-G100 Evrensel Tasarım & Yaşam Biçimi Ağı Tarafından Düzenlenen Etkinlik ile Uluslararası Kadınlar Günü Kutlandı

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin desteğiyle, Assiax-G100 Design & Lifestyle Topluluğu tarafından farklı ülke temsilcileri ve tüm genç yetenekleri bir araya getirmek amacıyla "8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü"nde çevrim içi etkinlik düzenledi. "Empowering the Young Woman Talents in Design" (Tasarım Alanında Genç Kadın Yetenekleri Güçlendirmek) başlıklı etkinliğin ana teması "sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve biyolojik çeşitlilik"ti.

Dünya çapında ondan fazla ülkede duyurulan uluslararası etkinlik, herkese açık olarak düzenlendi. Açılış konuşmalarını İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ve AssiaX-G100 Design & Lifestyle Topluluğu Global Başkanı Annabella Nassati yaptı. Ayrıca, İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver'in hazırladığı metin sunuldu.

Etkinlik, tanıtım konuşmalarının ardından Assiax-G100 Design & Lifestyle Türkiye temsilcisi Dr. Suzan Sanlı Esin’in moderatörlüğünde çeşitli sunumlarla devam etti. Toplantıda dünyada hızla azalan arı popülasyonu hakkında farkındalık yaratmak için başlığı "Queen-Bee Project" olan uluslararası bir tasarım yarışmasının duyurusu yapıldı. Yarışmanın en fazla 7 yıllık deneyime sahip kadın tasarımcılara ve öğrencilere açık olduğu belirtildi.

Etkinliğin son bölümünde ise genç yeteneklere etkinliğin ana teması olan "sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve biyolojik çeşitlilik" hakkındaki düşünceleri, geleceğe yönelik mesleki beklentileri ve tasarımda kadın olma konusunda neler hissettikleri soruldu. Verilen cevapların ardından toplantı sona erdi.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/02/2023 - 11:23