Gastronomi ve Mimarlık

Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Mimarlık Konuşmaları”nın 57. konuğu Araştırmacı Şef Vedat Başaran oldu. 11 Şubat Pazartesi günü 15.00-17.00 saatleri arasında Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Başaran, "Gastronomi ve Mimarlık" başlıklı bir konferans verdi. Konuşmasına gastronomi kelimesinin anlamı, tarihi ve alanlarıyla başlayan usta şef; dünya ve Türk mutfak kültürünün oluşumunu, gastronomi coğrafyasını, Türk mutfağını oluşturan malzeme ve yemek çeşitliliğini haritalar üzerinden sundu. Başaran, Mimarlık öğrencilerine gastronomi ile ilgili mekânların tasarımını yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini de anlattı. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 02/14/2019 - 11:48