"EMPOWERING THE YOUNG WOMAN TALENTS IN DESIGN (TASARIM ALANINDA GENÇ KADIN YETENEKLERİ GÜÇLENDİRMEK)"

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile AssiaX-G100 Evrensel Tasarım & Yaşam Biçimi Ağı iş birliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Empowering the Young Woman Talents in Design (Tasarım Alanında Genç Kadın Yetenekleri Güçlendirmek)" başlıklı etkinlik düzenlenecek. Farklı ülke temsilcilerini ve tüm genç yetenekleri bir araya getirmek amacıyla 8 Mart Salı günü saat 15.00'te çevrim içi olarak gerçekleştirilecek etkinliğin ana teması, "sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve biyolojik çeşitlilik" olacak. 

Etkinlik katılım linki: https://tinyurl.com/4d4rjhdc

Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ve AssiaX-G100 Design & Lifestyle Topluluğu Global Başkanı Annabella Nassati'nin açılış konuşmalarını yapacağı toplantı; ülke başkanlarının tanıtılması ve etkinlik Türkiye temsilcisi Dr. Suzan Sanlı Esin’in sunumuyla devam edecek. Etkinlikte ayrıca, dünyada hızla azalan arı popülasyonu hakkında farkındalık yaratmak için "Queen-Bee Project" başlıklı uluslararası bir tasarım yarışmasının duyurusu yapılacak. Yarışma en fazla 7 yıllık deneyime sahip kadın tasarımcılara ve öğrencilere açık olacak. Etkinliğin son bölümünde, genç yeteneklere etkinliğin ana teması olan "sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve biyolojik çeşitlilik" hakkındaki düşünceleri, geleceğe yönelik mesleki beklentileri ve tasarımda kadın olma konusunda neler hissettikleri sorulacak.

AssiaX-G100 Design & Lifestyle Topluluğu Hakkında

"Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan AssiaX-G100 Design & Lifestyle topluluğunun amacı, benzer düşünen bireyler arasında küresel ölçekte etkileşim yoluyla, genç yeteneklere fırsatlar sağlamak ve rehberlik etmektir. Bu çok kültürlü ve çok disiplinli ağ, mimari, iç mekân, ürün tasarımı ve dijital teknoloji alanlarında yetenekli, mesleğe yeni adım atmış kadınları desteklemeyi, onlara ilham vermeyi hedefler. Yaratıcılığı teşvik eden yenilikçi uluslararası projeler, yarışmalar ve iş fırsatları ile genç kadın yetenekleri teşvik etmek üzere bir araya gelmiş olan bu global topluluğun ortak hedefleri bireysel beklentileri aşar.” 

Ağ bağlantısı: www.g100.in 
Proje Geliştirme bağlantısı: www.assiax.com


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 02/22/2022 - 13:11