“ARCHITECTURAL EPISODES 02: NEW DIALOGUES IN ARCHITECTURAL EDUCATION AND PRACTICE” Uluslararası Sempozyumu

İKÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından organize edilen “ARCHITECTURAL EPISODES 02: NEW DIALOGUES IN ARCHITECTURAL EDUCATION AND PRACTICE” uluslararası sempozyumu, 24 Mart 2022 Perşembe günü çevrim içi olarak başladı. Açılış konuşmalarını İKÜ Rektörünün adına Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Altınok Çalışkan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, İKÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esin Kasapoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zühre Yıldırım'ın yaptığı sempozyum, mimarlık eğitimi ve pratiğinde yeni diyaloglar üzerine odaklanmaktadır. Sempozyumda, EAAE (European Association for Architectural Education) Başkanı ve Zurich University of Applied Sciences School of Architecture, Design and Civil Engineering Dekanı Prof. Dr. Oya Atalay Franck ile İngiltere’de University of Strathclyde Araştırma Başkanı Prof. Dr. Ashraw Salama çağrılı konuşmacı olarak yer aldılar. Birbirinden değerli akademisyenlerin katıldığı sempozyumun sonunda, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık bölümlerindeki öğretim üyelerinin koordinasyonunda öğrencilerin tamamladığı “Muğla Yangınları” üzerine çalıştay sonuçları ile ilgili özel bir oturum yapılacak.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/02/2023 - 11:21