Archisections YEŞİL & MAVİ Uluslararası Proje Yarışması 

World Architecture Comunity tarafından İstanbul Kültür Üniversitesi Öğr. Gör. Y. Mimar Sevinç Ormancı koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek ve Üniversitemiz Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri değerli akademisyenlerinin de danışma kurulunda görev aldığı "Archisections –Yeşil & Mavinin Sonsuz Tonları'' proje yarışması ödülleri 18-19 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak.

Türkiye’de veya yurtdışında inşa edilmiş veya inşası süren projelerin yarıştığı ve ödüllendirildiği bir platform olması hedefleniyor. Archisections YEŞİL & MAVİ Uluslararası Proje Yarışması’nın öğrenci kategorisinde ise Şehir Bölge Planlama, Mimarlık, İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve Peyzaj Tasarımı Bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin buluşabileceği, rekabet ortamı içerisinde kendi fikirlerini sunabilecekleri ve ödüllendirilecekleri bir platform yaratılması hedefleniyor.

Tasarım mükemmeliyetini sürdürülebilirlik ilkeleriyle birleştirebilmiş projelerin katılımıyla mimari ve kentsel ölçekte sürdürülebilirlik ve ekolojik yaklaşımlar hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan ulusal ve uluslararası düzeydeki proje; "Daha Yeşil, Daha Mavi Ekolojik Yapılaşma ve Şehirlerde Doğaya Nefes Aldırmak!" ana temasıyla da ön plana çıkıyor.

"Yeşil ve mavinin etkin olduğu sürdürebilir ekolojik dengeyle daha sağlıklı yaşama alan yaratabilir miyiz?'' sorusuna yanıt aranacak konferansa mimarlar, mühendisler, işadamları, yatırımcılar, müteahhitler ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, iç mimari sektöründeki firmalar, belediyeler ve şehir planlamacıları, turizmciler, mühendis ve mimari bölümü öğrencileri, bilinçli tüketicilerin katılması bekleniyor.

YEŞİL-MAVİ Uluslararası Proje Ödülü, tasarım mükemmeliyetini sürdürülebilirlik ilkeleriyle birleştirebilmiş bir projeye verilecek. Tasarım niyetinde ve performansında üçlü bilançonun, sosyal, ekonomik ve çevresel değerlerine bağlı kalan en üst seviyede ki başarıya ödül verilecek. Yarışmaya 2018 Ağustos ayına kadar yeni tamamlanan projelerin başvurması bekleniyor. (Son 4 yıla ait veya önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlanacak olan projeler.) Yarışmaya proje teslimi için son tarih ise 3 Ekim 2018.

Ayrıntılı Bilgi İçin...

 

Archisections YEŞİL & MAVİ Uluslararası Proje Yarışması

 

 

Archisections YEŞİL & MAVİ Uluslararası Proje Yarışması

 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 09/19/2018 - 15:58