"Acil Durumda Barınak Tasarımına Yönelik Malzeme Denemeleri" Atölyesi

Acil Durumda Barınak Tasarımına Yönelik Malzeme Denemeleri
Arter
28-29 Eylül 2018 (10:00-19:00)

Atölye Yürütücüleri: Dilara Erüstün Gür, Erhan Karakoç
Katılımcılar: M. Yusuf Cansabuncu, Şeref Özyirmidokuz, Sinan Baş, Doruk Tuna, Ömer Faruk Kaçan, M. Umeyr Özaltun, Mecit Şamcı

Doğal afetler ve göç gibi durumlardan etkilenmiş olan insanların günlük ve acil ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir barınağa, geçici bir yaşam alanına ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu sorundan hareketle, 4. İstanbul Bienali’ne konu olan ‘Göç’ teması Arter’de yapılan workshop çalışması ile ‘Barınak’ başlığı altında öğrenciler tarafından incelenmiş ve fiziki ürünler ortaya koyulmuştur. Çalışma kapsamında mevcut sorunlar saptanarak çeşitli önerilerde bulunulmuş ve üç ayrı öğrenci grubu üç farklı ana malzeme ile tasarımlar gerçekleştirerek ‘Göç ve afet sonrası daha iyi ve konforlu yaşam alanları’ üretmişlerdir.

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 10/10/2018 - 14:43