Mimarlık Fakültesi Maket Atölyesi Kullanım Kuralları

Nisan 2, 8:22 öö

GENEL KURALLAR

• Maket atölyesini kullanımında nezaket kurallarına uyulması gerekmektedir.
  • Maket atölyesi sorumlularının uyarı ve ikazlarına dikkat edilmelidir.
  • Atölye içerisinde boyahane de dahil, atölye kapısı önü ve koridorda aktivatör vb. (hızlı kurutucu sprey) kullanmak kesinlikle yasaktır. Kullanılması durumunda kullananların maket atölyesi kullanımı sınırlandırılacaktır.

LAZER MAKİNASI KULLANIM KURALLARI

• Arazi, yükselti, izohips kesimi yapılmamaktadır.
  • Lazer kesim için dosyaların belirtilen şekilde hazırlanması gerekmektedir (ölçekli, çerçeveli...) Aksi takdirde kesim işlemi yapılmayacaktır! (Detaylı bilgiler lazer kesim makinalarının önündeki panolarda mevcuttur.)
  • Her öğrencinin lazer kesim süresi günlük en fazla bir saattir. Kesim için makinaya yükleme yapıldıktan sonra ek, eksik dosya eklenemez.
  • Atölye çalışma alanının sınırlı olması sebebiyle çalışma esnasında oluşan çöp ve malzeme kalıntılarının, yiyecek ve içecek atıklarının çöp kutusuna atılması gerekmektedir.
  • Öğrencinin düzenli ve sıralı lazer kesimi yaptırabilmesi için lazer kesim listesine adını bir gün önceden kendisinin eklemesi gerekmektedir.
  • Kesim saatleri mesai günleri 09:00-12:00 ile 13:00-18:00 arasındadır. Mesai günleri saat 09:00 ve 13:00’da listedeki isimler sıra ile okunup lazer kesim sırası verilir. (Resmi tatiller ve hafta sonu hariçtir.)
  • Ara jüri ve teslim zamanlarında hafta sonu ve resmî tatillerde listeye yazılan isimlerin sabah belirtilen saatte kesim sırası yapılır, öğlen yeniden revize işlemi yapılmaz.

DOLAP KULLANIM KURALLARI

• Dolaplar sadece maket ve maket yapımı ile ilgili eşyaların muhafaza edilmesi amacıyla kullanıma sunulmuştur. Dolaplar ortak kullanımda olduğundan dolap içlerine kişisel eşyaların, değerli eşyaların, yiyecek ve içeceklerin konulması kesinlikle yasaktır.  Kaybolan eşyalar ile ilgili hiçbir sorumluluk kabul edilmez.
  • Fakülte öğrenci dolapları akademik takvime göre eğitim öğretime başlangıcın ilk günü sadece maket atölyesine gelen öğrencilere verilir. Ara tatil döneminde tekrar dolap verilme işlemi yapılmaz.
  • Kullanıma verilen dolapların yaz okulu bitim gününe kadar boşaltılması gerekmektedir. Bu tarihte boşaltılmayan dolap içerisindeki eşyalar için sorumluluk kabul edilmez.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 04/02/2019 - 11:26