Kültür Yaz Atölyesi

Mayıs 14, 7:12 öö

Kültür Yaz Atölyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesinde yer alan Küresel Siyasal Eğilimler Birimi (GPoT) ve Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSUAM) ortaklığında, düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan bir atölyeler serisi girişimidir. Atölyede hedef farklı disiplinlerden gelen öğrencileri bir araya getirerek o yılın temasına uygun eğitim, öğrenim ve bilgi paylaşımı sağlanabilecek bir ortam oluşturmaktır.

Kültür Yaz AtölyesiYalnızca İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine açık olarak yapılan bu atölyede, en başarılı, istekli ve en çok katkı sağlayabileceği düşünülen öğrencileri bir araya getirmek hedeflenmektedir.

Klasik ders formatının dışında, çıkış noktası daha çok ortak öğrenim, paylaşım ve etkileşim olan bu Atölyede öğrencilerin doğayla iç içe bir ortamda disiplinler arası tartışmalara katılması amaçlanmaktadır. Program, yapılacağı dönemin koşullarına uygun olarak, yürüyüş, yüzme, müze ziyareti gibi aktiviteleri de içerecektir.

15-19 Haziran 2019 tarihleri arasında Çanakkale Adatepe’de gerçekleştirilecek olan Atölyenin bu yılki teması “Savaş” olacaktır. Savaşın tarihsel boyutu, günümüz koşullarına göre “savaş” kavramı, savaşın yarattığı sonuçlar ve müzik, sanat, edebiyat, mimarlıkla olan ilişkisi tartışılacaktır. Farklı disiplinlerden gelen beş öğretim üyesi, etkinliğe katılacak olan öğrencilere savaş olgusuyla kendi alanları arasındaki bağlantıyı nasıl kurabilecekleri konusunda öncü tartışmalar açacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 05/14/2019 - 10:15